Ναύλωση Καταμαράν

Loading...
Please wait. It may take up to 2 mins.

Flights Found

  Ναύλωση Καταμαράν

  Τα καταμαράν γίνονται όλο και πιο δημοφιλεί στις διακοπές με ναύλωση χωρίς καπετάνιο, καθώς παρέχουν μεγάλη άνεση και χώρο. Ειδικά εάν περάσετε τις διακοπές σας με ναύλωση με μια μεγαλύτερη ομάδα, μπορείτε να απολαύσετε τον εκτεταμένο χώρο καταστρώματος και τους μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, το φωτεινό σαλόνι, περισσότερες δυνατότητες αποθήκευσης και άνετες καμπίνες. Επειδή τα multihulls είναι μεγαλύτερα, είναι αυτονόητο ότι είναι επίσης πιο ακριβά από τα monohulls του ίδιου μήκους.

  Από χρόνια, οι ενοικιάσεις καταμαράν απολαμβάνουν μια αυξανόμενη δημοτικότητα. Το μερίδιο της κράτησης καταμαράν φτάνει σήμερα 20 – 25%. Τα περισσότερα καταμαράν στα ναυλωμένα σκάφοι είναι ιστιοφόρα. Υπάρχουν μόνο λίγα λεγόμενα «Power-Cats» διαθέσιμα για ναύλωση γιοτ που δεν διαθέτουν εξέδρα ιστιοπλοΐας και λειτουργούν μόνο με ισχύ κινητήρα. Δημοφιλείς μάρκες καταμαράν είναι Lagoon, Fountaine Pajot, Nautitech, Privilege, Μπαλί ή Catana.

  Εδώ μπορείτε να βρείτε απευθείας σε ποιά λιμάνια μπορείτε να ενοικιάσετε καταμαράν στην Ελλάδα, YachtFinder
  Κέρκυρα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Σκιάθος, Μισολόγγι, Καλαμάκι (Αθήνα), Λαύριο, Πάρος, Κως, Ρόδος

  The net in the bow of a charter catamaran

  Τι είναι το πιο σταθερό – ένα mono-hull η ένα catamaran;

  Σταθερό ναι,  ένα καταμαράν είναι πιο σταθερό. Σχεδόν δεν τακούν κάτω από πανιά. Όταν βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα μονόπλευρο ιστιοφόρο κλίνει στον άνεμο και μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να κάνετε πράγματα όπως το περπάτημα, το μαγείρεμα κ.λπ.

  Για να νοικιάσετε ένα ιστιοφόρο καταμαράν στην Ισπανία, απλώς επιλέξτε το αγαπημένο σας λιμάνι.
  Βαρκελώνη, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Μαγιόρκα / Ελ Άρεναλ, Μαγιόρκα / Κα’ν Παστίγια, Μαγιόρκα / Καλά ντορ, Μαγιόρκα / Πόρτο Κολόμ, Ίμπιζα / Πόλη, Ίμπιζα / Σαν Αντόνιο, Τενερίφη / Λας Γκαλέτας, Λανζαρότε / Αρρέσεφ

  Catamaran Deck of Lagoon 39

  Τα Καταμαράν έχουν ένα πιο ρηχό βάθος επειδή δεν έχουν καρίνα. Επομένως, μπορείτε να μετακινηθείτε και να αγκυροβολήσετε πιο κοντά σε παραλίες και βαθύτερα σε προστατευμένους κόλπους. Θα ήταν επίσης δυνατό για τους περισσότερους σε καταμαράν να «στεγνώσουν» και να τρέξουν εάν χρειαστεί ή σε χαμηλή παλίρροια. Επιπλέον, τα σκάφη καταμαράν παρέχουν περισσότερη σταθερότητα στην άγκυρα επειδή δεν αναπηδούν τόσο πολύ όταν υπάρχει μια διόγκωση.

  Κάνετε ένα ατηματα για ναύλωση ΈΔΩ

  Είναι ταχύτερη η πλεύση σε καταμαράν ή σε ιστιοφόρο;

  Χωρίς τη βαριά καρίνα του μολύβδου, τα καταμαράν είναι πολύ ελαφρύτερα από τους συγγενείς τους. Χάρη σε αυτήν την ιδιότητα, τα πολλαπλά κύπανα γενικά ταξιδεύουν γρηγορότερα εκτός εάν φορτώνονται αρκετά βαριά. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές λόγω του εκτεταμένου χώρου αποθήκευσης και των μεγάλων δεξαμενών νερού. Οι καταμαράν έχουν πρόβλημα να ανέβουν, οπότε σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιούν την ισχύ του κινητήρα νωρίτερα από τα μονοκόλουλα ενώ αντιμετωπίζουν τον άνεμο.

  Με πολύ μεγαλύτερες επιφάνειες αποτελούν μεγαλύτερο εμπόδιο στον άνεμο. Τα «Power-Cats» είναι ιδανικά για μαθήματα ιστιοπλοΐας  και μπορούν να φτάσουν έως και 10 κόμβους και περισσότερο όταν πλέουν σαν σερφ με τα κύματα.

  Εδώ είναι το νέο Lagoon 42 που μπορείτε να ναυλώσετε από 20 λιμάνια

  Ποιο είναι πιο εύκολο να πλοηγηθείτε – monohull η catamaran;

  Παρόλο που τα καταμαράν παρέχουν πολύ περισσότερο χώρο από τα ιστιοφόρα , μπορούν εύκολα να τα διαχειρίζεται ένα ζευγάρι. Το μόνο πράγμα είναι ότι οι αποστάσεις μεταξύ βαρούλκων και εξοπλισμού θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες λόγω των δύο κύτους.

  Ένα τεράστιο πλεονέκτημα ενός multi-hull είναι οι δύο κινητήρες με τους οποίους μπορείτε να γυρίσετε το καταμαράν 360 ° επί τόπου. Αυτό κάνει τα ελιγμούς σε στενούς χώρους πολύ εύκολα.

  Steering a catamaran is fun

  Πόσο ασφαλές είναι το ταξίδι με ένα καταμαράν;

  Γενικά, δεν μπορείτε να πείτε ότι η κρουαζιέρα με καταμαράν είναι ασφαλέστερη από ότι με ιστιοφόρο σε σχέση με τους καιρικούς κινδύνους. Ωστόσο, λόγω του εκτεταμένου χώρου και των οριζόντιων καταστρωμάτων, είναι λίγο πιο ασφαλές ή ευκολότερο για μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων να μετακινηθεί. Όταν η θάλασσα γίνεται τραχιά, τα παιδιά μπορούν να κρατηθούν μέσα στο σκάφος, στο σαλόνι, χωρίς να τους δώσουν την αίσθηση ότι είναι κλειδωμένοι στο «κελάρι».

  Συνολικά, τα multi-hulls παρέχουν μεγάλη σταθερότητα για τις διακοπές σας σε ναύλωση. Με τους δύο κινητήρες τους, τα καταμαράν μπορούν επίσης να συνεχίσουν εύκολα σε περίπτωση προβλήματος του κινητήρα.

  Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο για έναν Καταμαράν Ναυλωσης σε ένα Lagoon 450F.

  Μόλις χρησιμοποιηθεί σε οδηγήση ένα καταμαράν, θα διαπιστώσετε οτι η πρόσδεση με ένα καταμαράν είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει προβλήματα σε σύγκριση με ένα ιστιοφόρο. Χάρη στους δύο κινητήρες, τα σκάφη Καταμαράν μπορούν να ενεργοποιήσουν τον δικό τους άξονα και μπορούν να γίνουν ελιγμοί με ακρίβεια και προβλέψιμη.

  Catamaran Yacht Charter Crew

  Πώς διαφέρει το εσωτερικό σε ένα καταμαράν και σε ένα ιστιοφόρο;

  Το σαλόνι σε ένα καταμαράν βρίσκεται συνήθως στο ίδιο επίπεδο με το πιλοτήριο. Το σαλόνι ενός καταμαράν είναι πιο ευρύχωρο από ένα ιστιοφόρο και προσφέρει πολύ φωτεινή θέα 360 °. Τα καταμαράν παρέχουν γενικά περισσότερο χώρο και περισσότερες δυνατότητες αποθήκευσης. Οι καμπίνες τείνουν να είναι πιο άνετες και πανομοιότυπες από ό, τι σε ένα μονόφλουτο. Στην ιδανική περίπτωση, ένα καταμαράν έχει τέσσερις καμπίνες του ίδιου μεγέθους, καθεμία με ιδιωτικό μπάνιο. Επειδή βρίσκονται σε δύο ξεχωριστές γάστρες, αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής από ό, τι σε ένα ιστιοφόρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές ομάδες σε κάθε γάστρα – για παράδειγμα γονείς στο ένα και παιδιά στο άλλο ή μπορείτε να χωρίσετε τα δύο κύματα μεταξύ μεμονωμένων ζευγαριών. Επιπλέον, μπορεί να βρείτε ευκολότερο το μαγείρεμα σε ένα μαγειρείο καταμαράν, καθώς αυτά τα σκάφη είναι πιο σταθερά.Lagoon Charter Cat - Mounting the Safety Net

  Ποιες είναι οι τιμές ενός Καταμαράν σχετικά ενός mono-hull;

  Σε γενικές γραμμές, οι τιμές ναύλωσης για ένα καταμαράν είναι περίπου 30-50% υψηλότερες από ό, τι για ένα mono-hull. Φυσικά, θα λάβετε πολύ περισσότερο χώρο και άνεση για τα χρήματά σας. Μόνο οι καμπίνες ενός καταμαράν θα σας φανούν σαν ένα μικρό διαμέρισμα εάν είστε συνηθισμένοι σε μονοδιάστατες διαστάσεις. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, οι μαρίνες χρεώνουν ένα πλεόνασμα για τον ευρύτερο χώρο που απαιτείται σε ένα multi-hull. Ωστόσο, ενώ τα τέλη πρόσδεσης μπορεί να είναι δαπανηρά με ένα καταμαράν, λόγω της σταθερότητάς του και του ρηχού βυθίσματος, έχετε πολύ περισσότερες δυνατότητες να αγκυροβολήσετε από ότι σε ένα ιστιοφόρο.

  Εχετε Ερωτήσεις; Ρωτήστε τον ειδικό μας για Ναυλώσεις ΕΔΩ

  Μπορείτε να νοικιάσετε ένα καταμαράν από σχεδόν όλα τα λιμάνια ναύλωσης στη Μεσόγειο, καθώς και στους τροπικούς προορισμούς ναύλωσης, όπως οι Σεϋχέλλες, η Καραϊβική και η Πολυνησία. Η ενοικίαση καταμαράν μήκους άνω των 49 ποδών προσφέρεται κυρίως ως πληρώματα με πλοίαρχο ή ή οικοδέσποινα. Με το YachtFinder μας μπορείτε να συγκρίνετε προσφορές ναύλωσης για καταμαράν και να τις κάνετε online. Δοκιμάστε επίσης τις Ειδικές προσφορές μας για καταμαράν με έκπτωση.